Monday, March 2, 2009

Papa vaimus lendama


Raoul „Papa“ Burman on legendaarne Eesti ekstreemspordialade eestvedaja. Ja meie kõigi suureks rõõmuks ka Teamjahe täieõiguslik liige.

Just Raoul oli see, kes eelmise suve arutelude käigus ütles selgelt välja mõtte, et võidu sõitmine on just see, mida kõik võimalikult palju teha soovivad ja mis ka sõiduoskuste arengule kõige paremini mõjub. See mõte on nüüd käiku lastud, sellest tuleneb ka võistlussarja nimi – Papa slall.

Raouli kokkupuude surfiga sai alguse täiesti juhuslikult, kui ta sattus Paap Kõlari surfikeskusse laenutajana tööle-ja nii kolm suve järjest. “Olin üks esimesi, kes surfikursustel käis. All ääres oli selline tabel, kuhu instruktor märkis tuule piirkiiruse, millega õpilane võis merele minna. Järgmisel suvel kirjutasin sinna maksimaalse 20 m sekundis,” meenutab Papa.
Surfamisest on pea võimatu loobuda. “Tuule ja vee sündroom, millele lisandub kerge lendamise efekt, annab sellise rahulduse, mida on raske kirjeldada neile, kes seda ise proovinud ei ole”

Papa saavutuste hulka kuulub ka au olla lumelauaspoprdi pioneeriks. Räägitakse, et tema on mees, kes 80ndate lõpus mäesuuskadest endale laua meisterdas ja sellega Elbrusel käis. Raoul tõi ka Eestisse esimesed tehases toodetud lumelauad ja pakkus neid nii proovimiseks kui müügiks. Lisaks kõigele on Raoul neljal korral lumelauasõidus SRÜ meistriks tulnud.

No comments:

Post a Comment